Mijn website is klaar, kom maar met die klanten!


Je website is klaar en ziet er geweldig uit. Nu komen de klanten natuurlijk vanzelf!
Nee dus…. (althans, meestal niet)

Bedrijfspand
Een website werkt eigenlijk precies hetzelfde als een bedrijfspand. Het ziet er allemaal goed uit en er werken vakmensen, maar niemand weet dat je daar zit en wat je doet. 
En dus zul je net als bij een fysieke vestiging de aandacht op jouw digitale filiaal moeten vestigen.In de echte wereld ga je misschien een advertentie in de lokale media kopen, flyers uitdelen, posters ophangen, alle bitterballen- en netwerkborrels bezoeken etc.
Old fasioned marketing dus. Veel geld en energie voor veelal een lage scoringskans.

In de digitale wereld zul je dus ook marketing inspanning moeten verrichten om de aandacht op jouw website te vestigen. Dit noemt men SEO. (Search Engine Optimization) Het enorme voordeel van online marketing ten opzichte van klassieke marketing is dat jouw boodschap alleen terechtkomt bij mensen die geïnteresseerd en/of op zoek zijn naar jouw dienst, product of bedrijf! Een veel hoger rendement dus.
Qua zoekmachine adviseer ik om te focussen op Google omdat volgens de laatste cijfers 95,6% van de Nederlanders nog steeds via Google zoekt.

Hoe kom ik dan op de eerste pagina in Google!?!?!
De meeste mensen kijken niet verder dan de eerste pagina van Google, dus daar moet je staan met jouw bedrijf! Maar hoe? Er zijn tenslotte maar 10 plekjes weg te geven op die eerste pagina en je hebt waarschijnlijk honderden concurrenten die allemaal op die eerste pagina willen staan en daar in veel gevallen ook flink hun best voor doen!

Op de vraag hoe? is niet zo heel gemakkelijk een antwoord te geven. Er zijn namelijk meer dan 244 punten waar Google op let bij het beoordelen van jouw website. Deze informatie is gewoon openbaar, maar het goede nieuws is dat maar weinig bedrijven door gebrek aan kennis en tijd hier iets mee doen. En dat is jouw kans!!
Google er maar eens op… :-)

Pfffff....
Wanneer je klaar bent met Googelen duizelt het waarschijnlijk flink. Zoveel aspecten zijn belangrijk, en ze veranderen ook nog eens regelmatig! Laat daarom jouw Googlepositie over aan mensen die zich hierin gespecialiseerd hebben! SEO specialisten (want zo heet dit volkje) volgen alle veranderingen en trends bij Google op de voet en weten goed hoe hierop te anticiperen.
Toevallig is Boekhout Multimedia daar één van! En we kunnen het ook samen met jou doen, leerzaam en goedkoper!

En dan stap 2…. Hoe krijg je mensen die op je site zijn aangekomen zo ver dat ze gebruik gaan maken van jouw dienst of product? Meer daarover in een volgend blog!

blog abonneer knop met schaduw